ENGELLİ OLMAK, HAYATI YAŞAMAYA ENGEL DEĞİLDİR

engelsiz messi

Engelliler Haftası kapsamında engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, ASBÜ Engelli Öğrenci Birimi olarak 17 Mayıs 2019 tarihinde "Farkında Ol, Fark Et" temalı etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Program,  Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Barca’nın açılış konuşmasıyla başlamış, üniversitemizin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Mertcan Furat’ın "Engelliliği, Sosyoloji ve Edebiyat Bağlamında Düşünmek” başlıklı konuşmasıyla devam etmiştir. Mertcan konuşmasında engellilere nasıl davranılması gerektiğini uygulamalı olarak da göstermiştir. Program, üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Buğra Özcan’ın Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Esma Kıraç ile yaptığı söyleşi ile sona ermiştir. Sayın Kıraç görme engeli nedeniyle yaşadığı zorlukları ve üniversitemizden beklentilerini hayatından kesitler sunarak anlatmış, farkındalığımızı arttırarak bizlere empati kurma şansını tanımıştır.

FARKINDA OL, ENGEL OLMA !

FARKINDALIK GÜNÜ için tıklayınız.